Onze eerste podcastaflevering is een feit! In een informeel gesprek kijkt Thamara Gerrits (communicatieadviseur bij Foar Fryske Bern) samen met Pieter van der Zwan (Programmaleider) terug op een bewogen jaar binnen het actieprogramma en samen kijken ze vooruit naar de uitdagingen voor het komende jaar.

Een van de thema’s die in de podcast naar voren komt is bijvoorbeeld normaliseren. Pieter: “Normaliseren*, hoe kan dat binnen de omgeving die we nu rondom onze kinderen hebben georganiseerd? Precies, dat lukt niet.” Hoe dat dan wel moet? Pieter gaat in de podcast in op de mogelijkheden die we nu in Nederland wél zien.

Beluister de podcast

*In het gesprek wordt regelmatig gerefereerd naar het artikel in de Leeuwarder Courant ‘We moeten kinderen weer zien zoals ze zijn’ en naar het artikel van FFB ‘nieuwe kijk op jeugdzorg’. Lees de artikelen hier.  

 


In FFB de podcast volgen we Thamara in haar zoektocht om de wereld van de Friese jeugdzorg te begrijpen. Het afgelopen jaar heeft zij zich verwonderd, verbaasd en was ze soms zelfs verbijsterd. Normaliseren, de-medicaliseren en nog vele andere termen passeerden de revue. Een ding weet ze zeker, de zorg voor onze Friese kinderen kan en moet beter, maar hoe?  In de komende afleveringen praat Thamara daarover samen met collega’s van Foar Fryske Bern.