Een Buddy voor elk Fries kind van gescheiden ouders

Elk jaar krijgen ongeveer 86.000 kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Daardoor staat hun leven een tijdje op z’n kop en kan het fijn zijn om bij iemand die iets soortgelijks heeft meegemaakt je hart te luchten. Een Buddy kan dan uitkomst bieden. Vanuit Foar Fryske Bern steunen wij Villa Pinedo om dit Buddyprogramma mogelijk te maken in Friesland.

Ontdek het Buddyprogramma

Het Buddyprogramma van Villa Pinedo

Om kinderen tijdens het scheidingsproces op een laagdrempelige manier een luisterend oor te bieden, starten Villa Pinedo en Foar Fryske Bern met de campagne ‘Leeg je hoofd, lucht je hart’. Met deze campagne vragen we aandacht voor het Buddyprogramma van Villa Pinedo waarin kinderen van gescheiden ouders gekoppeld worden aan een jongere die eerder in een vergelijkbare situatie heeft gezeten.

Er is voor elk Fries kind gratis een Buddy beschikbaar. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen deze zelf aanvragen via www.ikwileenbuddy.nl.
Daarbij is toestemming van de ouders niet nodig.

buddyprogramma.nl

Over de campagne ‘Leeg je hoofd, lucht je hart’

Sinds 1 juni voeren we de campagne ‘Leeg je hoofd, lucht je hart’ in heel Friesland. Online, maar ook bij bijvoorbeeld huisartsen, mediators, docenten en ouders brengen we het Buddyprogramma actief onder de aandacht. Zo willen we ervoor zorgen dat alle kinderen van gescheiden ouders in Friesland weten dat ze voor een luisterend oor terecht kunnen bij een Buddy van Villa Pinedo. Want door vroegtijdig de jongeren hulp aan te bieden, hopen we complexere zorgvragen in de toekomst te verminderen.

Het Buddyproject van Villa Pinedo:

  • Is voor jongeren van 10 tot 23 jaar
  • Heeft een online forum waarin ze contact met elkaar kunnen zoeken
  • Biedt één op één contact met een Buddy via de app

Podcast: maak kennis met Buddy Maret

Benieuwd wie onze Buddy’s zijn en hoe ze werken? Ontdek het in onze podcast met vrijwilliger en campagnemodel Maret, een van de Buddy’s binnen het programma. Maret vertelt over haar eigen ervaringen als Buddy en wat zij als Friese jongere vroeger zelf heeft gemist. 

Liever lezen dan luisteren? Lees dan het diepte interview met Maret

Dit kun jij als professional doen

Wil jij aandacht geven aan dit initiatief? Dat kan! Voor deze campagne zijn verschillende middelen beschikbaar en vrij te gebruiken. Download bijvoorbeeld de toolkit met posters en flyers om deze zelf te verspreiden of wijs kinderen op de website www.ikwileenbuddy.nl 

Bekijk de toolkit

Over Villa Pinedo

Eén luisterend oor kan het verschil maken voor een kind. Bij Villa Pinedo weten ze dat als geen ander en daarom koppelen ze ervaringsdeskundigen aan jongeren. De ambitie van Villa Pinedo? Alle kinderen en jongeren met gescheiden ouders bereiken en ze de benodigde support bieden, om de impact van scheiden op onze samenleving op langere termijn te beperken. 

Meer weten of een Buddy aanvragen? Ga naar www.ikwileenbuddy.nl voor meer informatie over dit initiatief. 

ikwileenbuddy.nl