We kijken terug op een zeer geslaagd inspiratiewebinar voor gebiedsteammedewerkers in Friesland! Presentator Marijke Roskam ging LIVE vanuit studio Z in Leeuwarden met verschillende tafelgasten in gesprek over het voorop stellen van de belangen van kinderen tijdens een scheiding. Hoofdspreker Heleen Koppejan nam ons aan de hand van een indrukwekkend filmpje mee in de wereld van ouderonthechting. Wat betekent dit voor een kind? Ook gaf ze tips over het signaleren van ouderonthechting en hoe je als hulpverlener dit bespreekbaar maakt.

Vervolgens werden de kijkers geïnspireerd door twee nieuwe projecten van Friese gemeenten op het gebied van preventie en interventie bij een scheiding. Menke Hoen en Dieuwke Schotanus vertelden over het ouder-relatiepunt in Sûd-West Fryslân en Eline Koornstra nam ons mee in het opzetten van een scheidingsloket in Opsterland. (Voor het ‘scheidingsloket’ is ze nog op zoek naar een andere naam, dus ideeën zijn van harte welkom!)

Het was een interactief Live webinar waarbij Marijke vele vragen, van gemiddeld 90 kijkers, aan tafel behandelde. De tijd vloog voorbij. Gelukkig is er de mogelijkheid voor mensen die betrokken zijn bij de gebiedsteams in Friesland om verder te praten in deze besloten LinkedIn groep https://www.linkedin.com/groups/12478547/ . Laat daar ook nog even weten wat je ervan vond! Op dit platform gaan we vaker kennis delen vanuit verschillende gemeenten. Ook geeft het de mogelijkheid om zelf informatie te delen of elkaar vragen te stellen.

Kijk hier het webinar terug en deel het gerust met je collega’s, vrienden of familie. Voor iedereen die meer wil weten over het voorop stellen van de belangen van kinderen bij een scheiding.