Alle informatie over scheiden gebundeld
Zoek online op het woord ‘scheiden’ en je wordt overstelpt met informatie. Hoe vinden ouders tussen al die zoekresultaten de antwoorden op de vragen die ze hebben? En hoe weten ze welke site de juiste informatie biedt? Welke site betrouwbaar is? Op scheideninfriesland.nl is deze informatie vanaf vandaag overzichtelijk te vinden.
br/>De website is een onafhankelijk initiatief van alle 18 Friese gemeenten, Sociaal Domein Fryslân en Foar Fryske Bern. Met het verstrekken van de juiste informatie op een overzichtelijke plek, hopen we de impact van een scheiding op kinderen te kunnen verkleinen.
Het belang van overzichtelijke informatie
1 op de 3 kinderen met gescheiden ouders ervaart de scheiding als een vechtscheiding. Maar ook een ‘soepel lopende’ scheiding, heeft vaak een enorme impact. “Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen en ouders zo goed mogelijk door het scheidingsproces komen,” vertelt wethouder Jeugd, Onderwijs en Sport Hilde Tjeerdema van de Gemeente Leeuwarden.
“Met de juiste informatie kunnen ouders tijdens de scheiding betere keuzes maken met oog op het belang van de kinderen. Daarnaast helpt de juiste informatie om het scheidingsproces niet langer te laten duren dan nodig is. Door alle informatie overzichtelijk aan te bieden en te verwijzen naar betrouwbare instanties en hulp in de provincie, kan dit platform Friese gezinnen daarbij helpen,” legt Tjeerdema uit.
Help de website compleet te maken
Op de site is volop informatie over het scheidingsproces te vinden. Van regelzaken tot de emotionele gevolgen die bij een scheiding komen kijken. Met informatie voor partners, kinderen, professionals en andere betrokkenen. Om dit platform zo compleet mogelijk te maken, worden tips en suggesties voor aanvullende informatie erg gewaardeerd.
Initiatief van alle 18 Friese gemeenten
Scheideninfriesland.nl is samen met professionals en ouders onder begeleiding van het actieprogramma Foar Fryske Bern ontwikkeld. Door het belang van kinderen tijdens de scheiding beter in zicht te houden, wordt zorg op latere leeftijd mogelijk beperkt. Zo blijft de jeugdzorg toegankelijk en betaalbaar voor de kinderen die dit nodig hebben.
Meer informatie
Heb je nog vragen over dit platform, wil je graag bijdragen aan de verspreiding van de informatie of wil je om een andere reden contact? We helpen je graag! Neem hiervoor contact op met Nelleke Flink, netwerkregisseur bij Foar Fryske Bern op de programmalijn Kind in beeld bij Scheiding. Dat kan door te mailen naar nelleke.flink@foarfryskebern.nl.