Over leven met gescheiden ouders met Buddyproject Villa Pinedo

Voor alle Friese kinderen van gescheiden ouders of van ouders die gaan scheiden, is het nu mogelijk om met een buddy te chatten. Een belangrijke ontwikkeling vindt Foar Fryske Bern. Nelleke Flink, netwerkregisseur op de programmalijn Kind in beeld bij scheiding, spreekt regelmatig met kinderen en ouders. Op de vraag ‘wat heb je nu gemist tijdens de scheiding?’ kwam opvallend vaak het antwoord ‘contact met lotgenoten’. En in die vraag voorziet Villa Pinedo nu met het kwalitatief hoogwaardige buddyproject.

Foar Fryske Bern ondersteunt zowel financieel als me haar netwerk met trots het buddyproject van Villa Pinedo, waardoor het voor alle kinderen in Friesland mogelijk is om kosteloos met iemand te chatten die in dezelfde situatie heeft gezeten. Villa Pinedo traint buddy’s en zorgt daarmee voor een goede schakel tussen kind en ervaringsdeskundige. Extra bijzonder in dit traject is dat ze Friese kinderen zoveel mogelijk aan Friese buddy’s koppelen.

In januari stond er een mooi interview met twee Friese buddy’s in de Leeuwarder Courant. Lees hun ervaringen als buddy hier (premium)

Hoe overleef ik gescheiden ouders? Met een buddy!

Als een kind even wil uithuilen, een goed advies nodig heeft of gewoon even wil lachen dan kan het bij de buddy’s van Villa Pinedo terecht. Bij Villa Pinedo kunnen ze chatten met iemand die in dezelfde situatie heeft gezeten als zij. Zo’n Buddy weet precies hoe iemand zich kan voelen en heeft dus vaak goede tips en een luisterend oor.

Iedereen tussen de 10 en 23 jaar kan een Buddy aanvragen via de site van Villa Pinedo. Voor het chatten met een Buddy is geen toestemming van de ouders nodig.

Ook voor ouders in een scheiding is er een training, de oudertraining van Villa Pinedo.

De oudertraining van Villa Pinedo

In Nederland krijgen ieder jaar 86.000 kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. 1 op de 3 kinderen ziet de scheiding van hun ouders ontaarden in een vechtscheiding. Een ervaring waarvan je hoopt dat je kind dit niet zal meemaken. Villa Pinedo leert ouders daarom kijken door de ogen van hun kind, waardoor de gevolgen van een scheiding voor kinderen beperkt worden.

Veertien kinderen van gescheiden ouders vertellen hun verhaal en delen hun ervaringen.

Ervaring van de experts: Het Villa Pinedo jongerenteam

Villa Pinedo heeft ook een forum waar meer dan 1600 gescheiden ouders vragen hebben gesteld aan het Villa Pinedo jongerenteam. Dit zijn allemaal kinderen met gescheiden ouders die advies geven vanuit de ervaring die zij zelf hebben rondom de scheiding van hun ouders.

Foar Fryske Bern ondersteunt dit initiatief financieel, waardoor het mogelijk is om de buddy’s te trainen. Het is een van de drie initiatieven van het fundament.

Meer informatie via www.villapinedo.nl