InspiratieWebinar gebiedsteammedewerkers uit Friesland

Foar Fryske Bern organiseert een inspiratieWebinar voor gebiedsteammedewerkers uit Friesland. Laat je inspireren door ervaren sprekers, praat mee en ontmoet gebiedsteammedewerkers uit andere gemeenten in Friesland.

Sluit je aan? Meld je dan direct aan voor dit webinar.

Aanmelden voor het webinar

Hoe zorgen we ervoor dat bij een scheiding de belangen van kinderen voorop blijven staan?

Wanneer: Maandag 23 november 2020
Tijd: 13.00 (12.45 online inloop) – 15.00 uur
Waar: online (je neemt deel een interactieve live sessie vanuit een studio in Leeuwarden, de link ontvang je voor aanvang)
Voor: gebiedsteammedewerkers uit alle gemeenten in Friesland.

“Blijf nou vanaf het begin van de scheiding gewoon met elkaar praten, ook met de kinderen erbij. We kunnen best wel meedenken, vooral op mijn leeftijd.”
– Esmee (16 jaar) –

Live vanuit de studio in Leeuwarden spreekt tafelhost Marijke Roskam met verschillende tafelgasten waaronder Heleen Koppejan van psychologenpraktijk Hechtscheiding. Heleen neemt je mee in de wereld van complexe scheidingen en laat je met voorbeelden zien wat de signalen zijn van een dreigende (complexe) scheiding en wat de invloed op kinderen is. Wat kun jij als gebiedsteammedewerker doen om het gezin te ondersteunen?

Daarnaast willen wij je graag inspireren met projecten op het gebied van scheiden bij twee Friese gemeenten. En uiteraard zijn we benieuwd naar jouw ervaringen in je werk, waar loop je tegenaan, wat werkt en wat niet?

Hoofdspreker: Heleen Koppejan

Heleen, van psychologenpraktijk Hechtscheiding neemt je mee in de wereld van complexe scheidingen en laat je met voorbeelden zien wat de signalen zijn van een dreigende (complexe) scheiding en wat de invloed op kinderen is. Ze laat je zien wat er gebeurt met een kind als hij/zij onthecht raakt van één van de ouders. Hoe voorkomen we dit en wat kun jij als gebiedsteammedewerker doen om het gezin te ondersteunen?

Daarnaast willen wij je graag inspireren met projecten op het gebied van scheiden bij twee Friese gemeenten. En uiteraard zijn we benieuwd naar jouw ervaringen in je werk, waar loop je tegenaan, wat werkt en wat niet?

Programma

In het webinar komen de volgende zaken aan bod:

  • Heleen Koppejan van psychologenpraktijk Hechtscheiding
  • Presentatie projecten door twee gemeenten
  • Nelleke Flink (netwerkregisseur Kind in beeld bij scheidingbij FFB) over aanmelden van initiatieven. Foar Fryske Bern heeft budget beschikbaar voor nieuwe en bestaande initiatieven in jouw gemeente.

Dit inspiratiewebinar wordt georganiseerd door Foar Fryske Bern. Het actieprogramma dat zich inzet voor een kansrijke, gezonde en veilige jeugd voor kinderen in Friesland.  Het webinar is onderdeel van het thema Kind in beeld bij scheiding.

Meld je aan voor ons InspiratieWebinar

Meld je aan via onderstaand formulier. Na het aanmelden ontvang je een link naar het webinar. Meld je ook aan als je zou deelnemen aan de “live” bijeenkomst in Wolvega of als je bent aangemeld als geïnteresseerde. Zo krijgen we een goed beeld van alle aanwezigen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.