InspiratieWebinar gebiedsteammedewerkers uit Friesland

Foar Fryske Bern organiseerde op 23 november 2020 een inspiratiewebinar voor gebiedsteammedewerkers uit Friesland. Het was een geslaagd webinar met ervaren sprekers en veel interactie met gebiedsteammedewerkers uit andere gemeenten in Friesland.

Benieuwd? Kijk dan het webinar hieronder terug.

Hoe zorgen we ervoor dat bij een scheiding de belangen van kinderen voorop blijven staan?

Het webinar was op 23 november 2020, maar de besproken onderwerpen zijn nog steeds relevant.

terugkijken via Youtube 

“Blijf nou vanaf het begin van de scheiding gewoon met elkaar praten, ook met de kinderen erbij. We kunnen best wel meedenken, vooral op mijn leeftijd.”
– Esmee (16 jaar) –

Op 23 november 2020 was er een live webinar vanuit een studio in Leeuwarden met tafelhost Marijke Roskam waarin zij sprak met verschillende tafelgasten waaronder Heleen Koppejan van psychologenpraktijk Hechtscheiding. Heleen nam de kijker mee in de wereld van complexe scheidingen en liet met voorbeelden zien wat de signalen zijn van een dreigende (complexe) scheiding en wat de invloed op kinderen is. Wat kun jij als gebiedsteammedewerker doen om het gezin te ondersteunen?

Daarnaast inspireerden we de kijker met projecten op het gebied van scheiden bij twee Friese gemeenten. En uiteraard zijn we benieuwd naar jouw ervaringen in je werk, waar loop je tegenaan, wat werkt en wat niet?

Hoofdspreker: Heleen Koppejan

Heleen, van psychologenpraktijk Hechtscheiding neemt je mee in de wereld van complexe scheidingen en laat je met voorbeelden zien wat de signalen zijn van een dreigende (complexe) scheiding en wat de invloed op kinderen is. Ze laat je zien wat er gebeurt met een kind als hij/zij onthecht raakt van één van de ouders. Hoe voorkomen we dit en wat kun jij als gebiedsteammedewerker doen om het gezin te ondersteunen?

Daarnaast willen wij je graag inspireren met projecten op het gebied van scheiden bij twee Friese gemeenten. En uiteraard zijn we benieuwd naar jouw ervaringen in je werk, waar loop je tegenaan, wat werkt en wat niet?

In het webinar kwamen verder de volgende zaken aan bod:

  • Presentatie projecten door twee gemeenten
  • Nelleke Flink (netwerkregisseur Kind in beeld bij scheidingbij FFB) over aanmelden van initiatieven. Foar Fryske Bern stelde budget beschikbaar voor nieuwe en bestaande initiatieven in jouw gemeente.

Het inspiratiewebinar werd georganiseerd door Foar Fryske Bern. Het actieprogramma dat zich inzet voor een kansrijke, gezonde en veilige jeugd voor kinderen in Friesland.  Het webinar is onderdeel van het thema Kind in beeld bij scheiding.